Despre Noi

 1. ISTORICUL ŞI STATUTUL ASOCIAŢIEI

  ROMFISH funcţionează în baza OUG 26/2000 şi se bazează pe principiul participării şi reprezentării tuturor celor implicaţi în sectorul pescăresc din România (fermieri, procesatori, organizaţii pescăreşti, furnizori de servicii în domeniul pescăresc).

  Principiul de reprezentare este bazat pe producţia livrată către piaţă din anul anterior, iar cotizaţia este procent din cifra de afaceri. Asociaţia este reprezentată de un Preşedinte onorific, ales pe o perioada de trei ani, de către Consiliul Director. Consiliul director este alcătuit din primii 10 membri, în ordinea descrescătoare a cifrei de afaceri.

  Scopul acestei Asociaţii este acela de a milita pentru asigurarea unui cadru legislativ şi administrativ care să încurajeze dezvoltarea afacerilor celor ce activează în sectorul pescăresc pentru a putea oferi consumatorilor peşte de calitate crescut în condiţii naturale.

  De asemenea, vizăm cresterea cotei de piaţă pentru pescăria românească, precum şi reducerea costurilor de aprovizionare cu materii prime şi materiale. 

  ROMFISH îşi propune să fie un partener de consultări responsabil, profesionist şi serios, pentru promovarea interesului comun al sectorului pescăresc şi pentru sprijinirea partenerilor de dialog social, în asigurarea unui cadru legislativ modern, nebirocratic, suplu, adaptat la realitare, bazat pe potenţialul de dezvoltare pe care România este departe de a-l fi atins, în condiţiile creşterii competitivităţii.

  ROMFISH este o organizaţie reprezentativă a sectorului de acvacultură din România fiind recunoscută ca atare prin Avizul de Recunoaştere nr. 1/2008, membră a Consiliului Consultativ pentru Sectorul Pescăresc, organ consultativ al MADR şi membră a Aquaculture Advisory Council, organ consultativ al Comisiei Europene

  Din 2014 ROMFISH este membră a Comitetului Consultativ pentru sectorul pescăresc, organism consultativ al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, alcătuit din organizaţiile de producători din sectorul pescăresc, instituţii de cercetare piscicolă, reprezentaţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Naţională “Apele Române”, organizaţii neguvernamentale de protecţie a mediului.

  Din 2018 ROMFISH este membră a Aquaculture Advisory Council organism consultativ al Comisiei Europene, care reuneşte organizaţiile representative ale fermierilor piscicoli din UE, organizaţii neguvernamentale preocupate de diverse aspect incidente activităţii de acvacultură (mediu, biodiversitate, bună stare a efectivelor).

  Dacă şi Dumneavoastră împărtăşiţi aceste principii,  

   

  vă aşteptăm alături de noi!

  (Statut aici)

20180504_130349_resized

Lista membrilor ROMFISH 2022

Lista membrilor ROMFISH la data de 01.09.2022

Citeste mai mult
20190725_083933-min

Istoricul şi Statutul Asociaţiei

Asociaţia Naţională a Producătorilor din Pescărie ROMFISH  a fost înfiinţată în 2008, pe structura vechii Asociaţii a Crescătorilor de Peşte MOLD FISH.

 

Citeste mai mult
20190725_083826-min

Ce facem pentru membrii Asociatiei?

Reprezentarea intereselor membrilor Asociaţiei în dialogul inter-instituţional

Citeste mai mult
sc-gema-srl-3-min

Pentru cei interesati

Dacă exploatezi o fermă piscicolă şi vrei să fii reprezentat şi informat, ÎNSCRIE-TE!

Citeste mai mult